רכיבים :
- • 2- קמח
- • 2- כוס סוכר
- • 2- כפות אבקת אפייה
- • ½ כפית סודה לשתייה
- • כפית מלח
- • ביצה – 1
- • 4 כפות שמן
- • ½ כפית תמצית וניל
- • תותים – 1 כוס (קצוצים גס)
- • ספריי שמן – מעט
- • ½ כוס סוכריות צבעוניים
אופן הכנה :
* הכניסו אל תוך קערה בינונית קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה, והניחו בצד.
* הכניסו אל תוך קערה קטנה כוס חובצה, ביצה, שמן ותמצית וניל, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
* צקו את התערובת השנייה אל תוך הראשונה, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
* במידה שהבלילה נראית לכם סמיכה מידי, תוכלו להוסיף בין 3-1 כפות חובצה.
* שמנו מחבת גדולה, והניחו אותה על להבה נמוכה-בינונית.
* לאחר שהמחבת תתחמם, צקו כ-¼ כוס רך מהבלילה לתוך המחבת, והשתדלו לא ליצור פנקייקים עבים מידי.
* פזרו על כל פנקייק תותים וטגנו אותו עד שהחלק התחתון יזהיב, כ-3 דקות לערך, ולאחר מכן הפכו אותו על צדו השני, וטגנו אותו במשך 3-2 דקות