רכיבים :
- רבע קילו עלי גפן
- חצי כוס שמן זית
- חצי כוס מיץ לימון
- 1 עגבנייה פרוסה
- 1 בצל פרוס
- 1 כוס מים
למילוי :
1 כוס אורז מצרי
3 כוסות מיץ עגבניות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס כוסברה ירוקה קצוצה
¼ כוס שמיר קצוץ
2 חתיכות בצל קצוץ
מלח
פלפל שחור
כמון
שמן
אופן הכנה :
מרתיחים עלי גפן במים, ואז מוציאים במסננת.
מתחילים להכין את המילוי.. שמים את השמן בסיר על האש, ומוסיפים לו חצי מכמות הבצל.
מערבבים את הבצל עד שהוא נבול, ואז מוסיפים לו את מיץ העגבניות.
משאירים על אש בינונית עד שמתחיל לרתוח.
מוסיפים את שאר הבצל, ומערבבים היטב את כל החומרים עד שהם מתערבבים.
מתבלים את התערובת במלח, פלפל שחור וכמון.
מסירים מהאש, מוסיפים אורז, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.
מערבבים היטב את כל החומרים, ומניחים בצד לצינון.
עלי ענבים ממולאים בתערובת, ועוטפים בדרך המסורתית.
את פרוסות העגבנייה והבצל עורמים בקערת המישור ומעליהם עורמים יחידות עלי גפן, ובעת הנחתן כל שורה הפוכה לזו שלפניה.
חוזרים על התהליך עד שנגמרת הכמות ואז מוסיפים מים, מיץ לימון ושמן זית.
שים על אש בינונית עד שמתחיל לרתוח, ואז מנמיכים את האש.
השאירו אותו על אש נמוכה למשך 30 דקות, עד שהוא מתרכך.
מסירים מהאש ומשאירים להתקרר מעט.
הופכים על צלחת שטוחה ורחבה.
מקשטים בפלחי לימון ומגישים חם.