רכיבים :
- 1. כרוב בגודל בינוני
- 2. שתי כוסות אורז קטן
- 3. 300 גרם בשר טחון
- 4. חצי כוס שמן צמחי
- 5. כפית תבלינים מעורבים
- 6. שלוש כפיות קטנות מלח
- 7. כפית כמון
- 8. חצי כפית פלפל שחור
- 9. ראש שום שלם מקולף
- 10. כוס מיץ לימון
אופן הכנה :
1. משרים שתי כוסות אורז במים למשך 20 דקות
2. חלקו את הכרוב למספר חלקים כדי להקל עליכם להרתיח אותם
3. מחממים את המים בסיר ומביאים אותם לרתיחה , ואז מרתיחים אותם במשך 10 דקות
4. לשים מעל את האורז, הפלפל , התבלינים , הבשר הטחון , הכמון וכמות השמן
5. מוספים להם שתי כפיות מלח , ואז מערבבים אותם עם הבשר
6. ממלאים את הכרוב במלית אורז ובשר , ואז סוגרים את הקצוות עוטפים אותם
7. מניחים את הכרוב הממולא בתחתית הסיר , ומניחים ביניהם את השום
8. כשמסיימים שמים מעליהם צלחת כבדה כדי שהעלים לא יתפרקו בזמן הרתיחה
9. לטבול את הכרוב במים , להוסיף כף מלח וחצי כוס מיץ לימון
10. השאירו אותם על האש עד שהוא מתחיל לרתוח , ואז מנמיכים את האש ומשאירים אותו למשך 60 דקות .
11. כשהכרוב מבושל והמים נספגים , מגישים אותם בכלים עם פרוסות לימון